Μονοκατοικίες στη Χαλκιδική

Παλιούρι
Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία Ολοκλήρωσης Έργου: 
2016
Επιφάνεια γης: 
4162 τ.μ.
Εγκαταστάσεις: 
Πισίνα (μία για κάθε μονοκατοικία)
Πρόσβαση σε ιδιωτική παραλία
Κοντά σε μαρίνα σκαφών αναψυχής
Θέσεις στάθμευσης


Περιγραφή

Υπό κατασκευή έργο.

Σε ένα αγροτεμάχιο πάνω στη θάλασσα με φυσική υψομετρική διαφορά από το νερό, η χωροθέτηση της κάθε κατοικίας έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να δημιουργεί μία αίσθηση ιδιωτικότητας με απεριόριστη θέα προς τη θάλασσα και ιδιωτική πρόσβαση σε αυτή.

Την ίδια φιλοσοφία ακολούθησε και ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των 2 μονοκατοικιών, οι οποίες έχουν ανεξάρτητη πρόσβαση και 1,7 στρέμματα ιδιωτικό κήπο. Τόσο στις εξωτερικές όσο και στις εσωτερικές επιφάνειες έγινε χρήση φυσικών υλικών, όπως το ξύλο και η τοπική πέτρα. Ο ενεργειακός σχεδιασμός προβλέπει τη ψύξη και τη θέρμανση με αντλίες θερμότητας, μία σύγχρονη, αποδοτική και οικονομική λύση. Τα ενεργειακά κουφώματα διαθέτουν θερμοδιακοπή που διασφαλίζει την ελαχιστοποίηση των απωλειών και την οικονομία στη χρήση. Κάθε μονοκατοικία έχει ανεξάρτητη ανοικτή θέση στάθμευσης.

Τοποθεσία

Οι μονοκατοικίες βρίσκονται στο Κάνιστρο Παλιουρίου στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ο οικισμός του Παλιουρίου με πλήρες εμπορικό κέντρο και παροχή υπηρεσιών.

Μονοκατοικία 328 τ.μ. με ιδιωτικό κήπο 1,7 στρ.

  • Κατοικία σε 3 επίπεδα με υπόγειο χώρο και ασανσέρ. 
  • Ισόγειο 109 τ.μ. με σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία, υπνοδωμάτιο και λουτρό. Ο σχεδιασμός αυτού του επιπέδου δημιουργεί μία ιδιαίτερη αίσθηση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Το αίθριο που στεγάζει την τραπεζαρία ανοίγει και χαρίζει άπλετο φως, ενώ παράλληλα επιτρέπει τον αερισμό της κατοικίας το καλοκαίρι και τη φυσική θέρμανση τον χειμώνα. Η ξύλινη βεράντα σε σχήμα Γ που αποτελεί προέκταση του σαλονιού και της τραπεζαρίας στον κήπο και την πισίνα, δίνει την δυνατότητα ενοποίησης του εξωτερικού με τον εσωτερικό χώρο. 
  • Δεύτερο επίπεδο 118 τ.μ. με 3 υπνοδωμάτια με en suite μπάνιο και μεγάλα ανοίγματα με θέα στη θάλασσα.
  • Υπόγειος χώρος 101 τ.μ. με 5ο υπνοδωμάτιο, 2 μπάνια, φυσικό φωτισμό και εξωτερική σκάλα που οδηγεί στην αυλή του ισογείου. Ο υπόγειος χώρος προσφέρει τη δυνατότητα σχεδιασμού επιπλέον δωματίων, ξενώνα και αποθηκευτικών χώρων.
  • Αντλίες θερμότητας (ψύξης - θέρμανσης)
  • Εξωτερικές τοιχοποιίες με πέτρα, μπετόν, ξύλο και ξύλινες περσίδες σκίασης.
Επιφάνεια κατοικίας: 
328 τ.μ.
Αριθμός δωματίων: 
5 υπνοδωμάτια
6 μπάνια
Σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία
Αποθηκευτικός χώρος ή playroom
Τοποθεσία στο χάρτη
Δείτε Επίσης