Μονοκατοικίες στο Μεγανήσι

Λευκάδα
Αθήνα
Ημερομηνία Ολοκλήρωσης Έργου: 
2017
Επιφάνεια γης: 
4529 τ.μ.
Εγκαταστάσεις: 
Πισίνα (μία για κάθε μονοκατοικία)
Πρόσβαση σε ιδιωτική παραλία
Θέσεις στάθμευσης
Περιγραφή

Σε ένα παραθαλάσσιο αγροτεμάχιο 4,5 στρ. χωροθετούνται 2 διώροφες κατοικίες με τρόπο που παρέχει αίσθηση ιδιωτικότητας, απεριόριστη θέα προς τη θάλασσα και ιδιωτική πρόσβαση σε αυτή.

Την ίδια φιλοσοφία ακολούθησε και ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των μονοκατοικιών, οι οποίες διαθέτουν ανεξάρτητη πρόσβαση και 2 στρέμματα ιδιωτικό κήπο με πισίνα. Τόσο στις εξωτερικές όσο και στις εσωτερικές επιφάνειες έγινε χρήση φυσικών υλικών, όπως ξύλο και τοπική πέτρα. Ο ενεργειακός σχεδιασμός προβλέπει τη ψύξη και τη θέρμανση με αντλίες θερμότητας, μία σύγχρονη, αποδοτική και οικονομική λύση. Τα ενεργειακά κουφώματα διαθέτουν θερμοδιακοπή που διασφαλίζει την ελαχιστοποίηση των απωλειών και την οικονομία στη χρήση. Κάθε μονοκατοικία έχει ανεξάρτητο ανοικτό χώρο στάθμευσης.

Τοποθεσία

Οι μονοκατοικίες βρίσκονται στο Μεγανήσι, ένα από τα πιο ελκυστικά νησιά κοντά στη Λευκάδα. Βρίσκεται ακριβώς στα ανατολικά του νησιού, νότια από το Σκορπιό, στα ανοικτά των ακτών του Ιονίου και εξυπηρετείται με συχνά δρομολόγια πλοίων από το Νυδρί, το λιμάνι και ζωντανή πρωτεύουσα της Λευκάδας. Το Μεγανήσι είναι ένας παρθένος παράδεισος του Ιονίου, με τρία γραφικά παραδοσιακά χωριά των οποίων οι κάτοικοι ζουν από τη γεωργία και την αλιεία. Κρυστάλλινα νερά, μαγευτικό τοπίο και ένας αβίαστος ρυθμός ζωής το ξεχωρίζουν από τα περισσότερο τουριστικά ελληνικά νησιά.

Μονοκατοικία 318 τ.μ. με ιδιωτικό κήπο 2 στρ.

  • Κατοικία σε 3 επίπεδα με υπόγειο χώρο. 
  • Ισόγειο 130 τ.μ. με σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία, υπνοδωμάτιο και λουτρό. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός αυτού του επιπέδου δημιουργεί μία ιδιαίτερη αίσθηση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Ο ηλιακός χώρος που δημιουργείται θερμαίνει παθητικά την κατοικία το χειμώνα, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως προέκταση του σαλονιού. Η μεγάλη ξύλινη βεράντα παρέχει πρόσβαση στον κήπο και την πισίνα, αλλά και ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα.
  • Δεύτερο επίπεδο 85 τ.μ. με 4 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια (1 en suite), μεγάλα ανοίγματα με θέα στη θάλασσα και επιπλέον φυσικό φωτισμό με ανοίγματα οροφής.
  • Υπόγειος χώρος 103 τ.μ. με 2 μπάνια, φυσικό φωτισμό και εξωτερική σκάλα που οδηγεί στην αυλή του ισογείου. Ο υπόγειος χώρος προσφέρει τη δυνατότητα σχεδιασμού επιπλέον δωματίων, ξενώνα και αποθηκευτικών χώρων.
  • Αντλίες θερμότητας (ψύξης - θέρμανσης)
  • Εξωτερικές τοιχοποιίες με πέτρα, μπετόν, ξύλο και ξύλινες περσίδες σκίασης.
Επιφάνεια κατοικίας: 
318 τ.μ.
Αριθμός δωματίων: 
5 υπνοδωμάτια
5 μπάνια
Σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία
Αποθηκευτικός χώρος ή ξενώνας
Τοποθεσία στο χάρτη
Δείτε Επίσης