Μονοκατοικίες στους Ελαιώνες Θεσσαλονίκης

Ελαιώνες, Πυλαία Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία Ολοκλήρωσης Έργου: 
Υπό κατασκευή – Ολοκλήρωση 2021
Επιφάνεια γης: 
4162 τ.μ
Εγκαταστάσεις: 
Ιδιωτική Πισίνα
Ιδιωτικός Υπόγειος χώρος στάθμευσης
Ιδιωτική πρόσβαση στις κατοικίες
Περιγραφή

Σε ένα αγροτεμάχιο με θέα προς την πόλη και τη θάλασσα, με φυσική υψομετρική διαφορά, σχεδιάστηκαν τρείς ανεξάρτητες μονοκατοικίες με τρόπο ώστε να παρέχουν ιδιωτικότητα και ανεμπόδιστη πανοραμική θέα.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ακολούθησε βιοκλιματική προσέγγιση. Ο νότιος προσανατολισμός, η γεωμετρία των κτιρίων και η θέση των ανοιγμάτων έχει ως αποτέλεσμα την επίτευξη ιδανικού φυσικού φωτισμού, αερισμού και θερμικής άνεσης, ενώ η οργάνωση των χώρων δίνει έμφαση στη λειτουργικότητα. Στις εξωτερικές επιφάνειες χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονα υλικά όπως ξύλο, γυαλί, μάρμαρο και μπετόν, σε αρμονία με τον περιβάλλοντα χώρο.

Ο ενεργειακός σχεδιασμός των κατοικιών έγινε με βασικό κριτήριο την οικονομία και την υψηλή απόδοση. Τοποθετήθηκαν αντλίες θερμότητας (ψύξης - θέρμανσης), ενεργειακά τζάκια, ηλιακός χώρος και ειδικά θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα για ελαχιστοποίηση των απωλειών θερμότητας.

Τοποθεσία

Οι μονοκατοικίες βρίσκονται στην οδό Αριάδνης, στην περιοχή ‘Ελαιώνες’, κοντά στα όρια των περιοχών της Πυλαίας και του Πανοράματος. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη, τόσο με αυτοκίνητο όσο και με αστική συγκοινωνία, μέσω της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης και του κεντρικού δρόμου Θεσσαλονίκης-Πανοράματος. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ο οικισμός του Πανοράματος με πλήρες εμπορικό κέντρο και παροχή υπηρεσιών.

Μονοκατοικία 343 τ.μ. με ιδιωτικό κήπο 1,2 στρ.

  • Η κατοικία αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα.
  • Ισόγειο με σαλόνι, κουζίνα τραπεζαρία και ενεργειακό τζάκι. Ο σχεδιασμός αυτού του επιπέδου δημιουργεί μία ιδιαίτερη αίσθηση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Ο ηλιακός χώρος, που διαμορφώνεται προς το νότο και στεγάζει την τραπεζαρία, προσφέρει άπλετο φως και παράλληλα θερμαίνει παθητικά το κτίριο το χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι επιτρέπει τον αερισμό της κατοικίας. Η ξύλινη βεράντα σε σχήμα Γ αποτελεί προέκταση του σαλονιού και της τραπεζαρίας στον κήπο και την πισίνα, προσφέροντας τη δυνατότητα ενοποίησης του εσωτερικού χώρου με τον εξωτερικό. 
  • Δεύτερο επίπεδο με 3 υπνοδωμάτια. Τα 2 κύρια υπνοδωμάτια διαθέτουν en suite μπάνιο και μεγάλα παράθυρα με προς την πόλη της Θεσσαλονίκης και τη θάλασσα του Θερμαϊκού Κόλπου. Η οροφή έχει φεγγίτες που παρέχουν άπλετο φυσικό φως.
  • Υπόγειο με 4ο υπνοδωμάτιο, λουτρό, αποθηκευτικούς χώρους και θέση στάθμευσης. Το υπνοδωμάτιο διαθέτει άμεση πρόσβαση στην ιδιωτική αυλή μέσω εξωτερικής σκάλας.
  • Παρέχεται η δυνατότητα επιλογής υλικών δαπέδου από μεγάλη ποικιλία και κατά παραγγελία σχεδιασμού της κουζίνας και των ντουλαπών.
Επιφάνεια κατοικίας: 
343 τ.μ
Αριθμός δωματίων: 
4 υπνοδωμάτια
3 μπάνια (2 en suite)
κουζίνα
σαλόνι
τραπεζαρία
αποθηκευτικοί χώροι
Δείτε Επίσης