Οδός Ανατολής, Ελαιώνες Θεσσαλονίκης

Ελαιώνες Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία Ολοκλήρωσης Έργου: 
2023
Περιγραφή

Σε ένα αγροτεμάχιο  7 στρεμμάτων με θέα προς την πόλη και τη θάλασσα, με φυσική υψομετρική διαφορά, σχεδιάστηκαν τρεις μονοκατοικίες με τρόπο ώστε να παρέχουν ιδιωτικότητα και ανεμπόδιστη πανοραμική θέα.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ακολούθησε βιοκλιματική προσέγγιση. Ο νότιος προσανατολισμός, η γεωμετρία των κτιρίων και η θέση των ανοιγμάτων έχει ως αποτέλεσμα την επίτευξη ιδανικού φυσικού φωτισμού, αερισμού και θερμικής άνεσης, ενώ η οργάνωση των χώρων δίνει έμφαση στη λειτουργικότητα. Στις εξωτερικές επιφάνειες χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονα υλικά όπως ξύλο, γυαλί,  πέτρα και μπετόν, σε αρμονία με τον περιβάλλοντα χώρο.

Ο ενεργειακός σχεδιασμός των κατοικιών έγινε με βασικό κριτήριο την οικονομία και την υψηλή απόδοση. Τοποθετήθηκαν αντλίες θερμότητας (ψύξης - θέρμανσης), ενεργειακά τζάκια, ηλιακό αίθριο.

 

Τοποθεσία

Οι μονοκατοικίες βρίσκονται στην οδό Ανατολής, στην περιοχή ‘Ελαιώνες’, κοντά στα όρια των περιοχών της Πυλαίας και του Πανοράματος. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη, τόσο με αυτοκίνητο όσο και με αστική συγκοινωνία, μέσω της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης και του κεντρικού δρόμου Θεσσαλονίκης-Πανοράματος. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ο οικισμός του Πανοράματος με πλήρες εμπορικό κέντρο και παροχή υπηρεσιών.

 

Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Δείτε Επίσης