Κτίριο κατοικιών στη οδό Φιλίππου, Πανόραμα Θεσσαλονίκης

Πανόραμα Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία Ολοκλήρωσης Έργου: 
2023
Περιγραφή

Το έργο βρίσκεται στο Νόμο 751 στο Πανόραμα, μία περιοχή εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο και αστική συγκοινωνία από και προς τον κεντρικό δρόμο Θεσσαλονίκης-Πανοράματος. Επίσης, βρίσκεται δίπλα στον οικισμό του Πανοράματος που διαθέτει εμπορικό κέντρο και πλήρεις  υπηρεσίες. Πρόκειται για μία περιοχή με πολύ πράσινο, ελευθέρους χώρους, πάρκα, θέα προς την πόλη και τη θάλασσα.

Το κτίριο κατοικιών βρίσκεται σε ένα καταπράσινο, επικλινές οικόπεδο, με θέα προς την πόλη της Θεσσαλονίκης και τη θάλασσα του Θερμαϊκού Κόλπου.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ακολούθησε τις φυσικές κλίσεις του εδάφους, δίνοντας έμφαση στο φυσικό φωτισμό και τη λειτουργικότητα. Στις εξωτερικές επιφάνειες χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονα υλικά όπως γυαλί και μπετόν, σε αρμονία με τον περιβάλλοντα χώρο.

Ο ενεργειακός σχεδιασμός των κατοικιών έγινε με βασικό κριτήριο την οικονομία και την υψηλή απόδοση. Τοποθετήθηκαν αντλίες θερμότητας (ψύξης - θέρμανσης) και ενεργειακά τζάκια.

Τοποθεσία

Το κτίριο κατοικιών βρίσκεται στο Νόμο 751 στο Πανόραμα, μία περιοχή εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο και αστική συγκοινωνία από και προς τον κεντρικό δρόμο Θεσσαλονίκης-Πανοράματος. Διαθέτει πολύ πράσινο, ελευθέρους χώρους, πάρκα, θέα προς την πόλη και τη θάλασσα. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ο οικισμός του Πανοράματος με πλήρες εμπορικό κέντρο και παροχή υπηρεσιών. 

Δείτε Επίσης